Activision mengupah eksekutif baru berikutan tuntutan budaya di tempat kerja.
tech

Activision mengupah eksekutif baru berikutan tuntutan budaya di tempat kerja.

Activision Blizzard, syarikat di sebalik permainan popular seperti Call of Duty, mengatakan pada hari Selasa bahawa pihaknya telah mengambil dua eksekutif, termasuk ketua sumber manusia yang baru, sebagai sebahagian daripada usaha untuk membina tempat kerja yang lebih inklusif dan meningkatkan pendapatan.

Julie Hodges, naib presiden kanan di Syarikat Walt Disney, akan menjadi ketua pegawai baru Activision, kata syarikat itu dalam satu kenyataan. Hodges akan menggantikan Claudine Naughton, yang akan pergi akhir bulan ini “untuk mengejar kepentingan lain,” kata syarikat itu.

Sandeep Dube, naib presiden kanan di Delta Air Lines, juga akan bergabung dengan Activision, mengisi peranan sebagai ketua pegawai komersial. Pekerjaan itu kosong sejak Mac.

Pada bulan Juli, Activision digugat oleh agensi pekerjaan California, yang mengatakan perusahaan itu telah memupuk “budaya tempat kerja anak laki-laki frat” di mana wanita secara rutin diganggu dan didiskriminasi. Tuntutan tersebut menimbulkan kegemparan, dengan pekerja semasa dan bekas pekerja bercakap dalam talian terhadap salah laku dan melakukan perhimpunan di luar pejabat Activision.

Ketua eksekutif Activision, Bobby Kotick, meminta maaf kerana gagal “memberikan empati dan pemahaman yang tepat” dalam respons awal syarikat terhadap tuntutan itu.

J. Allen Brack, ketua anak syarikat Activision’s Blizzard Entertainment, di mana banyak tuduhan dalam tuntutan itu berpusat, diturunkan pada bulan Ogos. Ketua sumber manusia Blizzard, Jesse Meschuk, juga pergi.

Activision mengatakan Cik Hodges akan “memimpin semua aspek sumber daya manusia, termasuk kepelbagaian, ekuiti dan inklusi, pemerolehan bakat, pengalaman pekerja, pembelajaran dan pembangunan, pampasan dan faedah, dan perancangan tenaga kerja.”

Hodges mengatakan dalam pernyataan bahawa dia berkongsi “kepercayaan syarikat bahawa persekitaran kerja harus menyambut semua perspektif, pengalaman dan latar belakang.”

“Saya tidak akan lebih bersemangat untuk menyertai pasukan ini dan bekerjasama untuk terus membina budaya inklusif kami dan untuk memperluas khalayak kami,” kata Mr. Dube dalam kenyataan itu.

Activision sedang diteliti secara berterusan. The Communications Workers of America, sebuah kesatuan buruh, mengajukan keluhan minggu lalu kepada Lembaga Perhubungan Buruh Nasional AS, menuduh Activision melanggar undang-undang buruh dengan membuat peraturan, tindakan dan pernyataan paksaan, serta melalui soal siasat. Aduan tersebut dilaporkan sebelumnya oleh Bloomberg.

Activision tidak segera menanggapi permintaan untuk memberi komen.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com