Apa yang Diharapkan dari Kesaksian Gary Gensler
Dealbook

Apa yang Diharapkan dari Kesaksian Gary Gensler

Ketua SEC Gary Gensler akan memberi keterangan di hadapan Jawatankuasa Perbankan Senat hari ini, setelah lima bulan bekerja. Sejak pengesahannya, pernyataan awamnya telah menghasilkan banyak perdebatan, banyak tajuk utama dan lebih daripada beberapa pergerakan pasaran. Pagi ini, berdasarkan ucapannya yang telah disiapkan, dia akan memberikan sumber tambahan untuk mencapai agenda yang lebih luas daripada banyak pendahulunya di suruhanjaya itu.

Inilah yang diharapkan dalam beberapa masalah butang panas:

Gensler ingin “menyegarkan” peraturan. Untuk meningkatkan kecekapan dan persaingan, dia mempertimbangkan masalah struktur, seperti apakah terlalu banyak perhatian di kalangan pembuat pasaran, dan konflik kepentingan, seperti yang timbul dari pembayaran untuk aliran pesanan. Mempercepat penyelesaian urus niaga, yang kini memakan masa sekitar dua hari bekerja, juga merupakan tujuan yang dicatat oleh Gensler dalam ucapannya, dan satu yang ingin dicapai oleh senator Parti Republik, kata seorang pembantu jawatankuasa.

Dalam soal crypto, pembeli berhati-hati. Gensler akan mengatakan bahawa pasaran mata wang digital baru menyerupai masa sebelum undang-undang sekuriti: Dia mahukan lebih banyak perlindungan pelabur dalam kewangan kripto, penerbitan, perdagangan dan pinjaman. Senator Elizabeth Warren, Demokrat Massachusetts, yang telah bersuara tentang jurang peraturan dalam industri crypto, akan menindaklanjuti masalah tersebut, kata seorang pembantu. Senator Cynthia Lummis, Republik Wyoming, juga akan menekan Gensler untuk peraturan, tetapi dengan penekanan yang mencerminkan sokongannya terhadap industri crypto. “Kita mesti mempunyai kerangka undang-undang yang seimbang untuk aset digital yang memungkinkan inovasi dan melindungi pengguna,” katanya kepada DealBook dalam satu kenyataan.

Pendedahan yang lebih diperlukan mengenai risiko iklim, modal insan dan keselamatan siber sedang dijalankan. Mungkin merasakan ketahanan yang akan dia hadapi dalam isu ini, Gensler akan memperhatikan bahawa “cadangan ini akan dimaklumkan oleh analisis ekonomi dan akan dikemukakan untuk komentar publik, sehingga kita dapat melakukan perbincangan masyarakat yang kuat.” Anggota jawatankuasa peringkat Patrick Toomey dari Pennsylvania telah menolak pendedahan tambahan mengenai isu-isu alam sekitar, sosial dan tadbir urus sebelumnya, dan dia kemungkinan akan memperbaharui kritikan ini pada sidang tersebut.

Related Site :
1.myfreebulletinboard.com
gifetgif.com
reines-beaux.com
solelunarestaurant.com
survivingmommy.com