Apple Melancarkan iPhone Baru: Apa yang Perlu Diketahui
tech

Apple Melancarkan iPhone Baru: Apa yang Perlu Diketahui

Ini adalah masa tahun ini lagi, ketika Apple melancarkan gadget terbarunya menjelang musim cuti.

Pada hari Selasa, pembuat iPhone akan mengadakan acara produk tahunannya – hampir, kerana wabak coronavirus – dan menyajikan barisan terbarunya. Produk baru – termasuk iPhone dan Apple Watch – akan mempunyai fokus yang kuat pada skrin, di era ketika orang semakin terpaku pada mereka.

Syarikat itu merancang untuk menyiarkan persembahan video bermula pada pukul 10 pagi waktu Pasifik untuk menunjukkan iPhone baru dengan paparan yang lebih baik dan Apple Watches dengan skrin yang sedikit lebih besar, menurut orang yang diberi penerangan mengenai acara tersebut, yang tidak diberi kebenaran untuk berbicara secara terbuka mengenai produk tersebut. Apple enggan mengulas.

Estetika iPhone baru akan menyerupai model tahun lalu, kata orang-orang. Perubahan terbesar adalah pada layar, yang akan memiliki apa yang dikenal sebagai “kadar penyegaran” yang lebih tinggi yang akan menjadikan video dan gerakan terlihat lebih lancar. Kamera juga akan diperbaiki, kata orang.

Apple Watch yang baru juga akan kelihatan serupa dengan model tahun lalu tetapi akan menyertakan paparan yang sedikit lebih besar yang dapat menunjukkan lebih banyak piksel, kata orang mengenai produk tersebut. Itu akan menjadikan gambar dan teks yang ditunjukkan pada wajah jam tangan kelihatan lebih menarik.

Semua diberitahu, peningkatan tahun ini dijangka sederhana berbanding dengan pengenalan iPhone 12 tahun lalu, yang mempunyai reka bentuk dan sokongan yang diperbaiki untuk 5G, teknologi selular baru yang lebih pantas. Generasi iPhone itu membantu menggandakan keuntungan Apple pada suku terakhir.

Apple mengumumkan produk terbarunya dengan latar belakang masalah antimonopoli dan privasi.

Pada hari Isnin, syarikat itu mengeluarkan kemas kini perisian kecemasan setelah penyelidik keselamatan menemui kelemahan yang membolehkan perisian intip dari Kumpulan NSO Israel menjangkiti peranti Apple orang tanpa satu klik.

Minggu lalu, hakim persekutuan memutuskan bahawa Apple tidak terlibat dalam tingkah laku monopoli sebagai sebahagian dari keputusan dalam tuntutan antimonopoli yang dibawa oleh Epic Games, pembuat permainan popular Fortnite. Tetapi dia juga mengatakan kepada Apple bahawa pihaknya harus mengizinkan pembangun aplikasi untuk berkomunikasi dengan pelanggan mereka dan mengiklankan metode pembayaran di luar App Store, yang memungkinkan para pengembang menghindari komisi Apple.

Apple telah menyetujui beberapa konsesi kepada pembuat aplikasi dalam beberapa minggu terakhir dan juga mengatakan akan membayar $ 100 juta sebagai bagian dari penyelesaian dengan pembangun aplikasi kecil. Ia diharapkan untuk mengadili keputusan hakim.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com