Apple Menjaga Harga Tetap untuk iPhone, iPad dan Jam Tangan Apple
tech

Apple Menjaga Harga Tetap untuk iPhone, iPad dan Jam Tangan Apple

Apple pada hari Selasa melancarkan pelbagai tawaran perkakasan baru – termasuk kemas kini ke iPhone utamanya – bertambah baik pada model sebelumnya. Tetapi satu metrik tetap sama: harganya.

IPhone 13 baru berharga $ 800, sama seperti iPhone 12 tahun lalu, sementara iPhone 13 Mini berharga $ 700, sama dengan tahun lalu. Model telefon baru yang lebih mahal, iPhone 13 Pro dan 13 Pro Max, masing-masing berharga $ 1,000 dan $ 1,100, sama seperti versi premium tahun lalu.

Apple telah menaikkan harga telefonnya selama bertahun-tahun, dengan kenaikan yang kadang-kadang menakutkan pengguna. Penjualan model iPhone X yang lebih mahal yang bermula pada $ 1,000 pada tahun 2018 lebih perlahan daripada yang dijangkakan, misalnya, menyebabkan Apple menurunkan anggaran pendapatan dan mengurangkan harga di China.

Syarikat itu bertindak balas pada tahun 2019 dengan tawaran yang lebih murah: $ 700 untuk iPhone 11, turun dari $ 750 untuk iPhone XR yang setanding tahun sebelumnya. Dan musim bunga lalu, ia melancarkan iPhone SE bajet baru dengan harga $ 400. Beberapa penganalisis berpendapat strategi itu mungkin cerdas ketika pandemi, ketika orang berusaha menjimatkan wang.

Baru-baru ini, penjualan iPhone telah melalui tahap terakhir, sebahagiannya kerana wabak tersebut telah meningkatkan kepercayaan masyarakat terhadap teknologi.

Apple Watch baru yang diumumkan pada hari Selasa, Seri 7, akan berharga $ 400, harga yang sama dengan beberapa model terakhirnya. Apple juga memperkenalkan jam tangan yang lebih murah tahun lalu, SE, dengan harga $ 280.

Apple juga melancarkan iPad baru, yang berharga $ 330, sama dengan versi musim gugur lalu. Satu-satunya lonjakan harga yang diumumkan pada acara itu adalah untuk mini iPad baru, dengan harga $ 500, naik dari mini $ 400 terbaru syarikat yang dikeluarkan pada tahun 2019.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com