Apple Watch yang baru sekali lagi menekankan kecergasan.
tech

Apple Watch yang baru sekali lagi menekankan kecergasan.

Apple Watch mencatatkan pertumbuhan yang stabil untuk Apple dalam beberapa tahun kebelakangan ini, yang mana syarikat itu ingin berkembang lebih jauh.

Pada hari Selasa di acara produk tahunannya, Apple melancarkan versi baru Apple Watch – yang dipanggil Apple Watch Series 7 – dengan skrin yang sedikit lebih besar. Jam tangan baru, yang hadir dalam dua ukuran, ukurannya kira-kira sama dengan model tahun lalu, tetapi layarnya diregangkan ke tepi kaca untuk membuat area tampilan 20 persen lebih besar. Mereka juga mempunyai reka bentuk baru untuk menjadikannya lebih tahan lama, dengan ketahanan debu yang lebih kuat.

Syarikat membiarkan harga peranti tidak berubah dari model tahun lalu, dengan kos permulaan $ 400.

Walaupun Apple Watch adalah salah satu segmen produk terkecil syarikat, ini akan menjadi perniagaan tersendiri untuk syarikat lain. Perniagaan Apple yang boleh dipakai, yang juga termasuk fon kepala tanpa wayar AirPods, meningkat 28 peratus menjadi $ 37.5 bilion pada tahun yang berakhir pada 30 Jun berbanding tempoh yang sama tahun sebelumnya.

Apple Watch adalah jam tangan pintar No. 1, dengan 36 peratus pasaran di seluruh dunia, menurut Canalys, sebuah firma penyelidikan. Apple secara konsisten menekankan manfaat kesihatan Watch, termasuk menggabungkan kemampuan untuk mengukur ketepuan oksigen darah anda.

Tahun ini, Apple mengumumkan beberapa ciri baru langganan Fitness Plus, perkhidmatan kecergasan digital dengan latihan. Syarikat itu mengatakan akan memperkenalkan senaman lima minit, sukan musim sejuk dan latihan Pilates dan pilihan kumpulan yang membolehkan sehingga 32 orang bersenam dan berinteraksi secara serentak.

Ia juga mencipta mod “waktu untuk berjalan” yang membuat orang berada di luar sambil mendengarkan Camila Cabello, Dolly Parton dan lain-lain. Apple mengatakan akan melancarkan Fitness Plus, yang berharga $ 10 sebulan, ke 15 negara tambahan pada musim gugur ini.

Untuk bersaing dengan Apple Watch, Google memperoleh syarikat pemakai Fitbit tahun ini dengan harga $ 2.1 bilion. Tahun lalu, Amazon memperkenalkan Halo, kumpulan kecergasan yang melacak pergerakan dan menggunakan mikrofon untuk mengesan mood orang.

Jack Nicas dan Kellen Browning menyumbang laporan.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com