Bagaimana Ciri Paling Menyakitkan Telefon Saya Menyelamatkan Hidup Saya
tech

Bagaimana Ciri Paling Menyakitkan Telefon Saya Menyelamatkan Hidup Saya

Sepupu saya meninggalkan pesanan ini selama tiga bulan ke tahun pertama saya di kuliah. Aksen Chicagonya begitu tebal sehingga saya harus memainkannya beberapa kali: Aye cuz, jawab telefon, katanya. Saya bercakap dengan ibu saya, dia memberitahu saya bahawa anda di luar sana melakukan yo thang. Kami kanak-kanak berjalan melalui Hyde Park, bermimpi tentang semua perkara yang ingin kami lakukan, dan anda di sana menjadikannya berlaku. Saya betul-betul bangga dengan awak. Saya sayang awak, tetap setia pada diri sendiri. Anda motivasi saya.

Surat suara telah mendapat pernyataan buruk. Antiquated dan menjengkelkan, ia dengan mudah dapat diabaikan dan mengambil terlalu banyak simpanan telefon dan menjadi masalah jika anda mempunyai saudara yang lama; kebanyakan kita mempunyai semua tetapi meninggalkannya untuk hubungan yang lebih cepat. Tetapi saya tidak menyedari betapa hebatnya peti masuk saya sehingga hari itu.

Suara sepupu saya mengingatkan saya untuk berjalan di Jalan 53, memakan Flamin ‘Hot Cheetos yang direndam dalam keju nacho cair sambil peluh menetes di belakang kami. Dan hari-hari menghabiskan berjalan-jalan di sekitar Powell’s Books setelah meraih nugget ikan keli yang direndam dalam lada lemon dari J&J Fish and Chicken. Kata-katanya – “Saya sangat bangga dengan anda” dan “Kamu motivasi saya” – berkumandang di dalam kepala saya.

Beberapa bulan sebelum saya menerima mesej itu, saya berpindah ke Wellesley, Mass., Untuk melanjutkan pengajian di peringkat ijazah sarjana muda di Africana. Apa yang tidak diketahui oleh pejabat kemasukan saya, mama dan orang lain ialah saya melarikan diri dari sebuah bandar yang mempunyai irama yang sama dengan suara sepupu saya. Orang selalu bergurau bahawa kita orang kulit hitam dari Chicago hanya orang Mississippi, dan tinggal di Massachusetts memaksa saya untuk memperhitungkan iblis saya sendiri dan perasaan bahawa entah bagaimana saya hidup pada masa yang dipinjam kerana kesihatan mental saya yang merosot. Saya tidak boleh membuat perbualan dengan sesiapa pun lebih dari lima saat, dan saya yakin bahawa jika orang yang saya sayangi tahu apa yang saya hadapi di dalam, entah bagaimana ia akan meyakinkan mereka untuk lebih sedikit mencintai saya, secara tidak sengaja membuat saya kurang sayang saya. Oleh itu, saya melarikan diri. Dan walaupun saya sengaja memilih untuk meninggalkan Chicago, saya tidak dapat melepaskan kejutan dan kegelisahan yang timbul ketika mempelajari suara bandar lain. Saya merasa jauh dari segala-galanya dan semua orang yang saya kenal.

Fikiran saya pergi ke tempat-tempat yang sangat gelap sehingga saya sukar tidur pada waktu malam, dan saya menghadapi dadah dan alkohol. Selama ini, saya menjauhkan orang yang paling saya sayangi. Tidak lama kemudian mereka mula meninggalkan saya mesej yang kebanyakannya tidak tersentuh, titik biru kecil duduk di sebelah masing-masing ketika mereka menumpuk di telefon saya, menunggu untuk diketuk.

Terdapat pesanan 50 saat dari kakak saya, menyanyikan lagu R. & B. lagu dari kunci.

Saya tidak tahu mengapa saya terpaksa mendengar pesanan sepupu saya ketika akhirnya – mengapa saya mengetuk titik biru di atas orang lain. Tetapi setelah saya melakukannya, setelah suaranya menghubungkan saya dengan versi diri saya yang lebih muda, kadang-kadang lebih gembira, saya memutuskan untuk terus mendengar.

Terdapat nota 10 saat dari ayah saya, kadang-kadang memberitahu saya tentang baki yang dia masak untuk makan malam di Kanton tebalnya, Miss., Aksen, dan lain-lain hanya dengan mendaftar masuk: Saya sayang kamu anak perempuan saya yang cantik. Yo ayah. Bercakap dengan anda kemudian. Selamat tinggal. Mesej satu minit dari mama saya, meminta Tuhannya melindungi saya dari murka putus asa, bimbang anak bongsunya entah bagaimana akan meluncur jari: Selamat pagi, indah, hari ini akan menjadi hari yang mengagumkan, katanya. Tuhan memberi anda satu hari lagi untuk terus berjalan – jangan sampai ada yang menghalangi anda. Semua yang anda perlukan akan anda miliki! Saya menuntutnya dengan nama Yesus yang hebat! Terdapat pesanan 50 saat dari kakak saya, menyanyikan R. & B. lagu dari kunci untuk senyum di wajah saya, dan permintaan 30 saat dari keponakan dan keponakan saya meminta $ 20.

Mesej-mesej tersebut melakukan apa yang diharapkan oleh keluarga saya: Mereka membenarkan saya perlahan-lahan keluar dari keadaan suram dan pengasingan diri. Setiap kali saya mendengarkan mereka, saya dibawa pulang ke Chicago – ke pelukan hangat mama saya, hingga larut malam meletupkan “Maha Kuasa” Ketua Keef ketika kami menunggang Lake Shore Drive dan cerita-cerita gemuruh homies saya. Sekarang saya menyimpan surat suara saya seperti kepingan emas kecil.

Baru-baru ini, saya mula melakukan sesuatu yang mungkin lebih lama daripada meninggalkan mesej itu: saya mula menyalinnya ke dalam CD yang saya simpan di dalam peti besi. Catatan terakhir yang saya simpan adalah satu yang ditinggalkan oleh nenek saya beberapa minggu sebelum dia meninggal kerana Covid. Di dalamnya, dia meminta saya untuk FaceTime supaya dia dapat menunjukkan warna rambut barunya, mengatakan bahawa ia membuatnya kelihatan 25. Semasa saya memproses kemarahan dan kesedihan saya terhadap kehidupan yang pendek, saya mendengar mesejnya berulang kali , bersenang-senang dengan cara tawa dia membuat saya merasa, mendengarnya berkata, Heyyyy, Renny Pooh.

Saya berkongsi mesej dengan ahli keluarga yang, seperti saya, sukar menerima kenyataan bahawa dia tiba-tiba hilang selama-lamanya.

Tetapi rakaman ini tidak terhingga. Saya mempunyai arkib audio abadi yang membolehkan saya mengalami apa sahaja ingatan yang saya mahukan, seberapa banyak kali yang saya mahukan. Suara orang yang saya sayangi akan sentiasa bersama saya. Sedia untuk diketuk. Bersedia untuk memastikan bahawa saya tidak pernah bersendirian. Hidup dan terus.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com