Bagaimana Kesalahan Maklumat Covid Menjalankan Pelarian Perubatan Haiwan
tech

Bagaimana Kesalahan Maklumat Covid Menjalankan Pelarian Perubatan Haiwan

Ruth Jeffers, yang memiliki Jeffers, peruncit bekalan haiwan itu, mengatakan bahawa dia telah menjual pasta ivermectin di laman webnya tahun ini. Setelah dia memuat semula dengan versi yang lebih mahal, tabung itu juga habis terjual.

Jadi pada musim bunga ini, dia mengehadkan pelanggan baru kepada lima tabung. Sebahagiannya didorong oleh permintaan, dia menaikkan harga untuk ivermectin berjenama Jeffers, pilihannya yang paling murah, menjadi $ 4,99 satu tiub dari $ 2,99 – dan kemudian menjadi $ 6,99.

“Sukar menjadikan produk No. 1 anda berubah menjadi sarkas,” kata Ms. Jeffers.

Di Rumah Persaraan Horsey Haven di Newcastle, Calif., Kandang asrama untuk kuda yang sudah bersara, kekurangan ivermectin yang berpatutan baru-baru ini menyebabkan perdebatan mengenai kos. Laura Beeman, pemilik Horsey Haven, mengatakan bahawa dia telah lama menggunakan ubat itu untuk membunuh cacing pada 28 ekor kuda kandang itu. Rawatan ini dilakukan empat kali dalam setahun, tanpa dikenakan bayaran kepada pemilik kuda.

Tetapi dengan kenaikan harga ubat, Ms. Beeman tidak yakin dia dapat terus menawarkan perkhidmatan ini secara percuma. Dia mengatakan bahawa dia mungkin mula mengenakan bayaran kepada pemilik untuk tabung tampal sekarang $ 7,99, yang sebelumnya berharga $ 1,99.

“Pada saat ini, saya tidak ada yang tersisa,” katanya.

Dr Emerson mengatakan bahawa hospital haiwannya biasanya melalui dua botol ivermectin 500 mililiter setahun. Sejak membuka hospitalnya seluas 3.500 kaki persegi tujuh tahun yang lalu, dia menambahkan, dia “tidak pernah” mengalami kesulitan mendapatkan ubat itu.

Petunjuk pertamanya bahawa sesuatu telah berubah datang dua bulan yang lalu ketika pemilik haiwan peliharaan mula bertanya tentang ubat untuk merawat coronavirus. Bulan lalu, suri rumahnya mengatakan bahawa kakaknya minum ivermectin di dalam kopinya.

Emerson telah berusaha memasukkan semula ubat itu, tetapi hanya menemui botol 50 mililiter. Sekarang dia mengatakan bahawa dia faham mengapa.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com