Biden merancang untuk mencalonkan pakar privasi kepada Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan.
tech

Biden merancang untuk mencalonkan pakar privasi kepada Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan.

Presiden Biden merancang untuk mencalonkan Alvaro Bedoya, seorang pakar privasi dalam talian, untuk menduduki Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan, meletakkan pengkritik industri teknologi dalam kedudukan penting untuk mengatur sektor ini, menurut dua orang yang mengetahui rancangan tersebut.

Bedoya adalah seorang peguam yang telah mengkaji cara teknologi baru boleh melanggar privasi. Dia adalah pengarang laporan 2016 yang meminta Kongres mengatur lebih ketat penggunaan perisian pengenalan wajah oleh penguatkuasa. Dan sebelum ini dia adalah pengacara tertinggi dalam jawatankuasa kecil privasi Jawatankuasa Kehakiman Senat.

Sekiranya dia disahkan, Mr. Bedoya akan bergabung dengan agensi yang bersedia mengambil tindakan agresif terhadap industri teknologi dan syarikat gergasi lain. Ketua agensi itu, Lina Khan, adalah sarjana undang-undang yang berhujah untuk peraturan yang akan mengekang kekuasaan Silicon Valley terhadap perdagangan dan data peribadi.

“Dia memiliki jalan besar dalam menanggung pertanggungjawaban Big Tech dan telah menghabiskan kariernya berjuang demi pihak yang tidak berdaya, terutama yang ada dalam komuniti pendatang,” kata Charlotte Slaiman, pengarah kebijakan persaingan di badan pemikir pro-regulasi Public Knowledge, dalam sebuah penyataan. “Keilmuan dan pendukungnya mengungkapkan bagaimana Big Data digunakan untuk memudahkan pengawasan yang menindas dan diskriminasi kaum terhadap yang paling rentan.”

Biden akan mencalonkan Tuan Bedoya ke kerusi yang kini dipegang oleh Rohit Chopra, seorang progresif yang telah ditentukan oleh presiden untuk memimpin Biro Perlindungan Kewangan Pengguna.

Bedoya enggan memberi komen. Pencalonan yang diharapkannya pertama kali dilaporkan oleh Axios.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com