Buku ‘Tsunami’ yang Akan Datang
Media

Buku ‘Tsunami’ yang Akan Datang

Tajuk-tajuk tertentu menyaksikan pertumbuhan yang meletup. “Jadi Anda Ingin Bercakap Tentang Perlumbaan,” pertama kali diterbitkan pada tahun 2018, terjual sekitar 34,000 salinan dalam 12 bulan sebelum kematian Floyd. Pada tahun berikutnya, ia telah terjual lebih dari 10 kali ganda jumlahnya.

Eksekutif penerbitan tertanya-tanya siapa pemenang dan yang kalah dalam bidang yang semakin sesak. Akan tetapi, banyak editor, termasuk Chris Jackson, penerbit dan ketua editor di Random House’s One World, menolak idea bahawa pasaran akan mencapai tahap kepenuhan.

“Sejarah penerbitan adalah bahawa ketika sesuatu berfungsi, orang berusaha melakukan versi terbitannya,” kata Mr. Jackson. “Oleh itu, anda akan mendapat beberapa buku yang tidak begitu bagus, yang mungkin terbitan atau berulang atau berlebihan dari perkara-perkara yang sudah ada di luar sana. Ini tidak dapat dielakkan. “

Tetapi buku-buku mengenai ras dan rasisme tidak boleh disatukan, katanya. “Apa yang kita bicarakan bukanlah kategori ‘buku mengenai orang kulit hitam’ atau ‘perkauman,’ kita bercakap mengenai kategori ‘buku mengenai pengalaman Amerika,'” katanya. “Kerana itulah buku-buku ini. Mereka membincangkan aspek yang berbeza daripadanya. “

Ambil dua buku dari One World, dia berkata: “Four Rundred Souls,” diedit oleh Ibram X. Kendi dan Keisha N. Blain dan diterbitkan pada bulan Februari, dan “The 1619 Project,” yang akan keluar pada bulan November. “Anda boleh mengatakan, ‘Baiklah, anda baru saja menerbitkan sebuah buku yang mempunyai sejarah Hitam sekitar 400 tahun,’ tetapi buku itu sama sekali berbeza,” kata Mr. Jackson. Salah satunya adalah sejarah naratif perayaan, tambahnya, sementara yang lain adalah rangkaian karangan yang mengkaji kehidupan Amerika kontemporari. “Mereka tidak lebih kompetitif satu sama lain daripada buku lain mengenai ekonomi politik yang kompetitif dengan karya sejarah.”

Buku-buku yang melihat perlumbaan melalui lensa konservatif juga mula dikeluarkan – termasuk judul oleh pengarang seperti Candace Owens dan Mark R. Levin – dan akan ada lebih banyak lagi musim luruh ini yang ditujukan untuk khalayak yang sama. Buku-buku ini telah didorong oleh liputan agresif teori ras kritis oleh outlet seperti Fox News, dan rancangan Parti Republik untuk menjalankan isu perang budaya pada pilihan raya pertengahan tahun depan.

Banyak yang menerbitkan pendapat bahawa pasaran hanya dapat menyerap begitu banyak buku mengenai perkauman anti-Hitam dan pengalaman orang-orang kulit hitam Amerika. Habib, ejen sastera, mengatakan bahawa selama bertahun-tahun, penerbitan dijalankan berdasarkan “model kelangkaan”, yang berakar pada idea bahawa hanya ada satu buku yang berjaya mengenai kehidupan Hitam, misalnya, setiap musim.

Related Site :
enriqueig.com
ghostwriterpooja.com
all-steroid.com
daveandjoel.com
testbankcampus.com