Google Boleh Melanggar Undang-Undang Buruh Dengan Bayaran untuk Pekerja Temp
tech

Google Boleh Melanggar Undang-Undang Buruh Dengan Bayaran untuk Pekerja Temp

Tetapi tahun lalu, dalam e-mel syarikat, seorang pengurus Google mengatakan bahawa terdapat 16 negara tambahan, termasuk Brazil, Kanada, Australia dan Mexico, dengan beberapa bentuk undang-undang perlakuan yang sama untuk suhu yang syarikat itu tidak dikenali dan tidak mengambil langkah tambahan untuk mematuhi undang-undang tempatan.

Ketika lebih banyak negara menerapkan peraturan baru, Google dipaksa untuk mengambil tindakan. Belanda meluluskan undang-undang baru pada tahun 2019 yang mewajibkan agensi kakitangan Google memberikan faedah yang sama dengan pekerja tetap syarikat seperti gaji sakit, bersalin dan cuti berbayar lain, penjagaan kesihatan dan geran stok. Perubahan ini mempengaruhi sekurang-kurangnya tujuh pekerja temp Google di negara ini.

“Ini adalah situasi yang harus kita hindari,” Mr. Barry, pengurus pematuhan Google, menulis melalui e-mel kepada rakan sekerja. Dia mengesyorkan agar Google memecat ketujuh pekerja sebelum undang-undang ini berkuatkuasa pada tahun 2020. Pada akhirnya, Google mengatakan pihaknya memutuskan untuk menggaji enam pekerja sementara ke jawatan sepenuh masa untuk baki kontrak mereka. Pekerja yang lain dilepaskan tetapi dengan gaji tiga bulan, menurut syarikat itu.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Google telah mencari cara untuk mengurangkan penggunaan pekerja sementara. Pada tahun 2018, Google memulakan inisiatif dengan kod bernama Project Brightlight, yang merangkumi tinjauan tentang apakah pekerjaan dikategorikan dengan betul sebagai bagian dari “model reset pekerja”.

Dalam satu e-mel dalaman 2021, seorang eksekutif Google mengatakan bahawa ia telah mengurangkan jumlah temp oleh 2.700 pekerja sejak tahun 2018. Sebilangan besar jawatan tersebut disumberkan luar, kata e-mel, sementara 750 temp ditukar menjadi pekerja sepenuh masa.

Projek ini juga bertujuan untuk mewujudkan keseimbangan gaji untuk pekerja sementara dengan pekerja tetap yang melakukan pekerjaan yang serupa di Amerika Syarikat pada tahun 2019.

Dalam kajian awal 2019 untuk menimbang kesan kewangan untuk mengambil langkah ini di Amerika Syarikat, di mana Google menggaji lebih daripada separuh pekerja tempanya, syarikat itu menganggarkan bahawa akan menelan belanja sehingga $ 52 juta untuk membayar gaji untuk pekerja sementara ditambah 4,000 sehingga gaji minimum pekerja tetap yang baru diambil.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com