Head of Paramount Pictures dikeluarkan kerana ViacomCBS memberi tumpuan kepada penstriman.
Media

Head of Paramount Pictures dikeluarkan kerana ViacomCBS memberi tumpuan kepada penstriman.

Pada tahun 2017, Viacom beralih kepada salah satu eksekutif Hollywood yang paling berpengalaman dan dihormati, James N. Gianopulos, untuk menghidupkan semula operasi Paramount Pictures yang rata. Gianopulos dengan cepat menstabilkan studio era 1910-an – memperbaiki hubungan dengan pembuat filem dan pengeluar, membina bahagian televisyen yang berkembang dari awal, dan mengembalikan Paramount kepada keuntungan.

Dia digulingkan pada hari Isnin, dengan statusnya sebagai orang dalam Hollywood yang sempurna telah menjadi tanggungjawab, sekurang-kurangnya kepada ViacomCBS, konglomerat yang memiliki Paramount, di mana streaming, streaming, streaming adalah mata wang baru dunia.

Brian Robbins, 58, yang menjalankan perniagaan televisyen anak-anak Viacom, akan menggantikan Encik Gianopulos, 69, sebagai ketua eksekutif Paramount Pictures, kata ViacomCBS. Emma Watts, 51, presiden Paramount’s Motion Picture Group, telah disahkan untuk tugas tersebut.

Pembalikan nasib untuk Mr. Gianopulos, yang masih tinggal dua tahun dalam kontraknya, tidak mengejutkan modal filem, di mana spekulasi mengenai kedudukannya di dalam ViacomCBS telah digosip selama berbulan-bulan. Shari Redstone, yang mengendalikan syarikat itu, telah memberi isyarat secara tertutup bahawa Mr. Gianopulos menjadi kecewa. Secara khusus, dia kadang-kadang menolak usaha ViacomCBS untuk mengutamakan perkhidmatan streaming Paramount + dengan mengorbankan penjualan tiket dan teater. Rilis layar lebar tetap penting bagi rakan studio seperti Tom Cruise, yang membintangi siri “Mission: Impossible” Paramount dan sekuel “Top Gun” yang akan datang.

Tetapi pengusiran itu menggegarkan perniagaan filem. Beberapa orang menganggapnya sebagai biadab – tradisi berpendapat bahawa negarawan kanan dapat menulis sendiri. Dan ini menambah perubahan pengawal: Ron Meyer, kekuatan filem lama di Universal, ditinggalkan tahun lalu di tengah-tengah skandal seks, dan Alan F. Horn, ketua pegawai kreatif di Walt Disney Studios, dijangka akan bersara di bulan-bulan akan datang.

Bob Bakish, ketua eksekutif ViacomCBS, mengatakan dalam sebuah pernyataan bahawa perubahan kepemimpinan akan “membangun momentum kuat Paramount, memastikan ia terus melibatkan penonton secara besar-besaran sambil merangkumi selera dan kebiasaan penonton yang terus berkembang.” Dia mengatakan Mr. Robbins adalah “pakar” dalam mengembangkan francais dengan “bersandar pada kekuatan unik platform baru dan mapan.”

Bakish memanggil Mr. Gianopulos “tokoh tertinggi di Hollywood” dan berterima kasih kepadanya kerana menghidupkan kembali Paramount. Dalam pernyataan yang sama, Mr. Gianopulos menceritakan senarai perubahan besar yang telah berjaya dilayari selama hampir 40 tahun kerjayanya – seperti pengenalan VCR dan penyewaan filem dalam talian – dan berharap Mr. Robbins “mendapat kejayaan terbaik.”

Bagi banyak pendukung industri filem, Mr. Robbins adalah penghinaan terhadap identiti mereka; dia datang dari televisyen, kata sambil memegang hidung seseorang. Robbins mempunyai pengalaman sebagai penerbit dan pengarah filem. Tetapi sebahagian besar pertubuhan Hollywood juga memandang rendah pada bagian dari resume, yang merangkumi “Norbit,” kenderaan Eddie Murphy yang berjaya secara komersial tetapi dikritik secara kritikal dari tahun 2007. Bukan umpan Oscar.

Robbins mendapat kemasyhuran sebagai pelakon muda pada tahun 1980-an dengan memainkan watak pemberontak di sitkom ABC “Ketua Kelas.” Pada tahun 1990-an dan 2000-an ia bekerja sebagai produser televisyen (“Kenan & Kel” di Nickelodeon, “Smallville” di WB) dan pengarah film (“Norbit,” “Varsity Blues”).

Namun, pada tahun 2009, Mr. Robbins mulai kecewa dengan Hollywood. Penonton yang lebih muda – kepakarannya – tinggal dalam talian. Dia mula bereksperimen dengan filem bajet rendah yang dibintangi oleh keperibadian YouTube seperti Lucas Cruikshank (aka Fred Figgelhorn) dan memulakan saluran YouTube, AwesomenessTV, yang ditujukan untuk gadis remaja. Pada tahun 2013, Jeffrey Katzenberg, yang ketika itu menjalankan DreamWorks Animation, membeli AwesomenessTV dengan harga sekitar $ 33 juta. (Mr Katzenberg tetap menjadi mentor.)

“Tidak ada perniagaan filem lagi!” Robbins dikutip oleh Fast Company mengatakan pada tahun 2013. “Modelnya sudah rosak, dan saya melihatnya sebagai peluang.”

Robbins dinobatkan sebagai presiden Nickelodeon, yang juga dimiliki oleh ViacomCBS, pada tahun 2018. Dia telah dikenali di dalam Viacom sebagai futuris yang biasa-biasa saja dan tidak pernah mengatakan yang percaya bahawa Paramount +, perkhidmatan penstriman syarikat yang agak kecil, mesti menjadi supercharged. Robbins dengan bersemangat mengubah arah program anak-anak baru ke Paramount + dan jauh dari saluran kabel tradisional Nickelodeon. Satu pertunjukan seperti itu, reboot “iCarly,” telah menjadi perhatian untuk perkhidmatan streaming.

Mr. Gianopulos, atau “Jim G” sebagaimana semua orang di Hollywood merujuk kepadanya, akan tetap menjadi perunding hingga akhir tahun ini, kata ViacomCBS. “Jim tidak kurang hebatnya dari legenda dalam perniagaan ini, dan saya dengan rendah hati dan berterima kasih kepadanya selama bertahun-tahun menjalani bimbingan dan persahabatan,” kata Mr. Robbins dalam satu kenyataan.

Robbins akan terus memimpin Nickelodeon, kata ViacomCBS. Tetapi dia tidak akan mendapat semua portfolio Mr. Gianopulos; Paramount Television Studios kini akan melaporkan kepada David Nevins, ketua dan ketua eksekutif Showtime Networks.

Related Site :
enriqueig.com
ghostwriterpooja.com
all-steroid.com
daveandjoel.com
testbankcampus.com