Ingin membeli Mailchimp dengan harga $ 12 bilion.
tech

Ingin membeli Mailchimp dengan harga $ 12 bilion.

Intuit, syarikat induk TurboTax dan QuickBooks, akan memperoleh Mailchimp, sebuah syarikat yang paling terkenal sebagai penyedia perkhidmatan pemasaran e-mel, syarikat-syarikat itu mengumumkan pada hari Isnin.

Perjanjian tunai dan saham, yang tertakluk kepada kelulusan peraturan, akan bernilai Mailchimp sekitar $ 12 bilion.

Bagi Intuit, perjanjian itu adalah sebahagian daripada usaha untuk menarik perniagaan kecil dan sederhana. Raksasa perisian itu berharap dapat menggabungkan perkhidmatan pemasaran digital Mailchimp dengan program pajaknya QuickBooks untuk mewujudkan kedai sehenti untuk syarikat.

Intuit ingin menyelesaikan “halangan terbesar perniagaan untuk pertumbuhan, mendapatkan dan mengekalkan pelanggan,” kata ketua eksekutif Intuit, Sasan Goodarzi, dalam satu kenyataan.

Mailchimp yang berpusat di Atlanta, yang ditubuhkan pada tahun 2001, terkenal dengan platform pemasaran e-melnya, yang telah banyak diiklankan di podcast seperti “Serial.” Platformnya telah berkembang untuk merangkumi perkhidmatan pemasaran dan perisian untuk mengesan penglibatan pelanggan. Ia mempunyai kira-kira 13 juta pengguna di seluruh dunia dan 800,000 pelanggan berbayar, separuh daripadanya berada di luar AS

Intuit tahun lalu membayar $ 7.1 bilion untuk aplikasi pemantauan kredit Credit Karma, yang harus menjual perniagaan percukaiannya dalam usaha untuk mendapatkan persetujuan dari kerajaan persekutuan.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com