IPhone 13 baru Apple lebih baik, tetapi tidak banyak.
tech

IPhone 13 baru Apple lebih baik, tetapi tidak banyak.

Ini adalah kisah yang kini terjadi hampir setiap September: Apple memperkenalkan iPhone baru yang mempunyai skrin yang sedikit lebih besar, kelajuan lebih cepat dan kamera yang lebih baik – tetapi tidak ada kemajuan besar baru.

Dalam infomersial yang dirakam, eksekutif Apple menetapkan peningkatan pada iPhone 13 baru sebagai inovasi yang ketara, tetapi mereka menghasilkan peranti yang kelihatan dan berprestasi seperti iPhone yang disebutkan oleh Apple tahun lalu.

Apple mengatakan bahawa iPhone baru mempunyai skrin yang lebih cerah, jangka hayat bateri lebih lama dan kamera dan pemproses komputer yang lebih kuat. Setelah mendorong layar hampir ke tepi peranti, Apple sedikit meningkatkan ukurannya dengan mengurangkan takik kecil di bahagian atas layar. Apple mengekalkan reka bentuk telefon bimbit yang sama seperti yang digunakannya pada model baru-baru ini.

Apple berharap dengan menambahkan ciri baru dan membuat sedikit peningkatan reka bentuk, pelanggan akan terus mengeluarkan lebih banyak wang. Ini adalah strategi yang telah berjalan lama. IPhone, kini pada tahun ke-14, kekal sebagai salah satu produk terlaris di dunia dan inti perniagaan Apple. Sepanjang separuh pertama tahun ini, tempoh terakhir yang tersedia, Apple mengatakan penjualan iPhone meningkat 58 peratus kepada $ 87.5 bilion berbanding tempoh yang sama tahun sebelumnya.

Kejayaan itu sebahagiannya kerana Apple telah membina pangkalan pelanggan yang sangat setia, dan juga kerana telah merancang produknya dengan cara yang menyukarkan pelanggan untuk beralih ke persaingan, seperti Samsung dan Google. IPhone juga kekal antara telefon pintar terbaik di pasaran dalam beberapa bidang, termasuk teknologi kamera dan resolusi skrin.

Apple menghabiskan banyak iklannya untuk memamerkan “mod sinematik” iPhone yang baru, teknologi kamera yang dapat mengikuti dan memusatkan perhatian pada subjek secara automatik, menghasilkan video yang lebih mirip dengan filem profesional.

Penekanan Apple pada teknologi kamera canggih di iPhone-nya adalah cerminan pelaburannya yang besar dalam kecerdasan buatan untuk bersaing dengan Google.

Beberapa tahun yang lalu, telefon pintar Pixel Google menggunakan kehebatan gergasi pencari dalam kecerdasan buatan untuk meningkatkan kemampuan kamera iPhone. Tetapi sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Apple membuat beberapa langkah agresif untuk mengejar ketinggalan, memperoleh beberapa permulaan AI dan mengupah eksekutif AI teratas dari Google, John Giannandrea. Sebahagiannya, kamera iPhone yang lebih baru telah mendapat penilaian lebih tinggi daripada Pixel.

Seperti tahun-tahun kebelakangan, Apple melancarkan dua versi iPhone baru yang berasingan: iPhone 13 dan iPhone 13 mini peringkat permulaan, dan iPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max yang lebih mahal dan maju. Apple sebahagian besarnya mengekalkan harga daripada model tahun lalu.

Penguasaan iPhone juga telah menjadikan Apple semakin diteliti dan dikritik oleh pembangun aplikasi, pengawal selia dan penggubal undang-undang. Memiliki aplikasi iPhone telah menjadi keperluan bagi banyak syarikat, yang memungkinkan Apple membangun perniagaan yang sangat besar dengan mengenakan komisen hingga 30 persen pada beberapa penjualan aplikasi.

Tetapi amalan itu telah menjadi pusat cabaran undang-undang dan peraturan dalam beberapa tahun terakhir. Minggu lalu, hakim persekutuan memerintahkan Apple untuk membiarkan pembangun aplikasi mengarahkan pelanggan ke kaedah pembayaran lain dalam aplikasinya, yang memungkinkan mereka menghindari komisen Apple. Pengawal selia di Amerika Syarikat, Eropah dan India juga menyiasat amalan Apple App Store.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com