Netflix dan ‘The Queen’s Gambit’ mendominasi Creative Arts Emmys.
Media

Netflix dan ‘The Queen’s Gambit’ mendominasi Creative Arts Emmys.

Didorong oleh “The Queen’s Gambit” dan “The Crown,” Netflix mendominasi pertandingan di Creative Arts Emmy Awards pada hujung minggu.

Netflix membawa pulang 34 Emmy dalam tiga upacara berasingan pada hari Sabtu dan Ahad, sementara Disney +, pesaing terdekat streamer, memenangi 13 anugerah. HBO dan perkhidmatan penstrimannya, HBO Max, kelas berat Emmy yang kekal, hanya memenangi 10 anugerah.

Setiap tahun, Akademi Televisyen, yang menganjurkan Emmy, mengumumkan pemenang untuk puluhan anugerah teknikal menjelang hadiah terbesar yang diumumkan pada acara utama, Anugerah Emmy Primetime. Upacara perdana tahun ini akan berlangsung pada 19 September dan akan disiarkan di CBS.

“The Queen’s Gambit,” siri terhad Netflix mengenai ajaib catur, memenangi sembilan Creative Arts Emmys pada hujung minggu, lebih banyak daripada siri lain. Pesaing terdekatnya, masing-masing dengan tujuh anugerah, adalah rancangan pengembaraan aksi Disney + Star Wars “The Mandalorian” dan NBC “Saturday Night Live.”

Walaupun Creative Arts Emmys belum cukup bersedia – mereka merangkumi anugerah seperti persembahan aksi terbaik, gaya rambut terbaik dan arah pencahayaan yang luar biasa untuk pelbagai siri – semuanya sama dalam buku rekod Hollywood, dan papan pendahulu untuk Emmy ke-73 Anugerah kini dijalankan secara rasmi.

Upacara hujung minggu juga memberikan beberapa anugerah utama lakonan. “The Queen’s Gambit” mengambil hadiah untuk pemeran terbaik dalam siri terhad. Pertunjukan Netflix mengalahkan sepasang siri HBO yang terkenal, “I May Destroy You” dan “Mare of Easttown.” “The Crown” menang untuk pemeran terbaik dalam sebuah drama, dan rancangan Apple TV + “Ted Lasso” menang untuk pemeran terbaik dalam sebuah komedi. Kedua-duanya digemari untuk mengambil lebih banyak hadiah di acara utama.

Penguasaan Netflix tidak hanya menjamin bahawa ia akan memenangkan lebih banyak Emmy daripada rangkaian TV, studio atau streaming yang lain, menjadikan tahun 2021 sebagai tahun pertama ia akan mengalahkan saingan utamanya, HBO, untuk menuntut hak membual. Tiga tahun yang lalu, pertama kali, Netflix mengikat HBO untuk penghormatan tertinggi. Menjelang upacara Emmys tahun ini, HBO, dibantu oleh HBO Max, memimpin semua rangkaian dengan 130 pencalonan, satu lagi daripada Netflix.

Anugerah Emmy ke-73 secara berkesan akan menjadi pertunjukan pencapaian televisyen semasa wabak ini. Kerana penutupan dan kelewatan pengeluaran, jumlah rancangan TV pada separuh kedua tahun lalu dan separuh pertama tahun ini merosot. Penyerahan untuk kategori teratas tahun ini menurun 30 peratus.

Upacara itu, yang dihoskan oleh Cedric the Entertainer, akan berlangsung di dalam dan di luar rumah di Event Deck di LA Live, berhampiran rumah biasa Emmy di Teater Microsoft di pusat bandar Los Angeles. Kehadiran akan dikurangkan secara drastik tetapi, tidak seperti upacara jarak jauh tahun lalu, kebanyakan ucapan pemenang kemungkinan akan disampaikan secara langsung.

Related Site :
enriqueig.com
ghostwriterpooja.com
all-steroid.com
daveandjoel.com
testbankcampus.com