Norm Macdonald, Pelawak ‘Saturday Night Live’, Meninggal pada usia 61 tahun
Media

Norm Macdonald, Pelawak ‘Saturday Night Live’, Meninggal pada usia 61 tahun

Norm Macdonald, pelawak akerbik, kadang-kadang kontroversial yang tidak asing lagi bagi jutaan orang sebagai sauh “Pembaruan Akhir Pekan” pada “Saturday Night Live” dari 1994 hingga 1998, meninggal pada hari Selasa di Los Angeles. Dia berusia 61 tahun.

Pengurusnya, Marc Gurvitz, mengesahkan kematian itu. Lori Jo Hoekstra, rakan karibnya yang lama, memberitahu outlet berita Hollywood Deadline bahawa penyebabnya adalah barah, sesuatu yang telah dia hadapi sejak beberapa lama tetapi sebahagian besarnya dirahsiakan.

Macdonald mempunyai gaya bilah yang diasah pada litar berdiri, pertama di Kanada asalnya dan kemudian di Amerika Syarikat. Menjelang tahun 1990, dia melakukan rutinitasnya di “Late Night With David Letterman” dan pertunjukan lain, dan kemudian pada tahun 1993 muncul rehat besarnya: wawancara dengan Lorne Michaels, sesama Kanada, untuk pekerjaan di “Saturday Night Live.”

“Saya tahu bahawa walaupun kita berasal dari negara yang sama, kita terpisah dunia,” tulis Mr Macdonald dalam “Berdasarkan Kisah Benar: Bukan Memoir,” (2016). “Dia adalah seorang kosmopolit dari Toronto, duniawi, lelaki yang agak selesa di sekitar Ratu England sendiri. Saya, saya adalah anak ayam, lahir dari tanah berbatu dan lembah di Lembah Ottawa, di mana orang terkaya di bandar adalah tukang gunting. “

Dia mendapat pekerjaan itu, dan pada tahun berikutnya dia berada di kerusi utama untuk segmen “Kemas kini Hujung Minggu”. (Dalam sketsa, dia menyamar sebagai Burt Reynolds dan Bob Dole dan memainkan watak-watak lain.) Tetapi pada awal tahun 1998, dia dilarang dari kerusi sauh yang sama, dilaporkan atas perintah Don Ohlmeyer, presiden NBC Entertainment, Pantai Barat, yang dikatakan telah kesal dengan ejekan Mr Macdonald yang tidak henti-hentinya terhadap rakannya OJ Simpson.

Obituari lengkap akan diterbitkan tidak lama lagi.

Related Site :
enriqueig.com
ghostwriterpooja.com
all-steroid.com
daveandjoel.com
testbankcampus.com