Peguam Bandar Dallas Membuat Kesilapan dalam Menolak Penutupan Bilik Poker Bandar
Toto

Peguam Bandar Dallas Membuat Kesilapan dalam Menolak Penutupan Bilik Poker Bandar

Minggu lepas ini, bandar Dallas, TX, membuat keputusan mengenai “kelab” poker yang telah muncul di sekitar bandar. Peguam Bandar Dallas, Gary Powell, telah mendesak agar bilik-bilik ini ditutup. Tetapi peguam itu terlupa satu perkara – dia perlu memberikan bukti tentang sebab penutupan, dan ia tidak perlu pergi ke Majlis Perbandaran untuk menembak jatuh Peguam Bandaraya.

Dalam Undang-undang, Anda Perlu Mempunyai Bukti Jenayah…

Mesyuarat minggu lepas Lembaga Pelarasan Dallas adalah tempat Powell cuba menutup Texas Card House. Dalam pembentangannya, Powell memetik tafsiran SGP Pools berkanun undang-undang, tetapi dia terlupa satu perkara. Pada tahun 2021, Peguam Kota – Powell sendiri – telah meluluskan Texas Card House dan beberapa “kelab” poker lain untuk perniagaan dan kini cuba menutupnya tanpa alasan yang mencukupi.

Lembaga Pelarasan meminta Powell memberikan sebab bagi perubahan kedudukan bandar daripada kelulusan 2021 mereka atau mengemukakan sebarang bukti bahawa bilik kad itu melanggar undang-undang. Powell tidak dapat menunjukkan di mana terdapat sebarang perubahan daripada apa yang telah diluluskan oleh bandar sebelum ini, bahawa tidak ada sebarang aktiviti jenayah yang berleluasa kerana bilik. Malah, bilik poker beroperasi seperti yang telah mereka nyatakan kepada Peguam Bandar apabila mereka dibenarkan untuk dibuka pada awal 2021 di sekitar bandar.

Pada akhirnya, Lembaga Pelarasan – sebuah badan yang terdiri daripada ahli sukarelawan – memutuskan bahawa Powell tidak membuktikan bahawa apa-apa telah berubah yang memerlukan pembatalan kelulusannya sebelum ini. “Penggunaan tanah adalah sama, dan kelulusan awal adalah untuk hiburan Pengeluaran SDY komersial di dalam dengan bayaran,” kata Pengerusi Lembaga Pelarasan Dave Neumann semasa perbicaraan. “Tiada apa-apa yang berubah secara material.” Seorang lagi ahli lembaga, Lawrence Halcomb, menambah kepada penulis Majalah D Matt Goodman , “Tidak pernah ada kes yang baik dibuat oleh bandar. Tidak pernah ada hujah yang meyakinkan bahawa maklumat baru muncul.”

Pertempuran Panjang di Texas Poker

Isu di Dallas bukanlah kali pertama sebuah bandar telah cuba menutup “kelab” poker yang telah muncul di Texas. Perniagaan mempunyai bukti undang-undang yang mencukupi bahawa mereka tidak melanggar undang-undang di Negeri Lone Star terhadap perjudian dengan tidak mengambil “rake” daripada permainan yang dimainkan. Sebaliknya, “kelab” ini mengenakan yuran keahlian dan bayaran setiap jam untuk pemain duduk di meja. Oleh itu, mereka tidak mendapat keuntungan daripada perjudian yang dilakukan, tetapi daripada menawarkan keahlian dan tempat untuk bermain.

Di Houston, Peguam Daerah Harris County, Kim Ogg, cuba menutup dua bilik poker pada 2019. Dalam serbuan siang hari yang berani, penguatkuasa undang-undang Houston menyerbu dua perniagaan , Kelab Poker Sosial Prime dan Kelab Poker Post Oak, dengan mendakwa beberapa tuduhan pengubahan wang haram Keluaran SGP terhadap pemilik dan pengurus kedua-dua perniagaan dan merampas wang tunai lebih $200,000. Sama seperti kes Dallas, bagaimanapun, peguam yang cuba mendakwa kes itu tidak mempunyai itik mereka berturut-turut.

Dalam kes Houston, penyokong kempen politik Ogg kononnya ingin mendapatkan kelab Houston dibersihkan oleh Harris County DA. Penyokong itu didakwa telah dibayar lebih seperempat juta dolar untuk “usahanya” dan, selepas maklumat ini didedahkan, Ogg terpaksa menggugurkan kes kerana konflik kepentingan.

Sama ada perkara yang perlu dilakukan – penentuan undang-undang rasmi yang disokong oleh kerajaan negeri – akan berlaku adalah dipersoalkan. Badan Perundangan Texas telah menunjukkan sedikit semangat untuk mengambil kes perjudian di dewannya, menyerahkan kepada kerajaan tempatan untuk memikirkan kesahihannya. Seperti yang dibuktikan oleh kes Houston dan Dallas, adalah sukar untuk “memasukkan semula ubat gigi ke dalam tiub” – “kelab” poker dan kesahihannya – sebaik sahaja anda membenarkannya beroperasi.