Rangsangan Terbaik Pernah?  – The New York Times
Dealbook

Rangsangan Terbaik Pernah? – The New York Times

Perbahasan mengenai kos dan kecekapan akan mempengaruhi sama ada kerajaan harus membelanjakan triliunan lebih banyak, seperti yang diinginkan oleh Presiden Biden dan banyak Demokrat, untuk membiayai program bantuan kerajaan yang lebih kekal. Pencela, termasuk banyak Republikan, dapat menunjukkan data yang menunjukkan penurunan keuntungan per dolar yang dibelanjakan sebagai alasan untuk berhati-hati. Tetapi Arloc Sherman, seorang ahli ekonomi di Pusat Prioriti Belanjawan dan Dasar, mengatakan bahawa perbelanjaan sekarang dapat menjimatkan wang kemudian. “Saya tidak akan mengatakan bahawa rangsangan 2020 adalah rangsangan yang kurang berkesan,” katanya. “Tetapi lebih baik dan berkesan sekiranya kita memiliki sistem keamanan yang komprehensif dan dirancang dengan baik.”

Gavin Newsom menang dalam undian penarikan balik dan akan tetap menjadi gabenor California. Kira-kira 65 peratus pemilih, menurut hasil terbaru, mengatakan Newsom harus tetap memegang jawatan, mengalahkan kempen Republik yang menargetkan penanganannya terhadap wabah, terutama penutupan perniagaan dan sekolah. Newsom mengatakan bahawa dia “rendah hati dan bersyukur.”

Apple memperkenalkan barisan iPhone baru, tetapi tidak ada kemajuan besar. IPhone 13 sedikit lebih pantas daripada pendahulunya, dengan skrin yang sedikit lebih besar dan kamera yang lebih baik. Harganya kebanyakannya tidak berubah, seperti untuk iPad baru dan Apple Watches. Lebih dari 2 juta orang menyaksikan pembukaan di YouTube – saham Apple merosot kerana semakin jelas bahawa kemas kini adalah sederhana.

Seorang bekas pembantu makmal Theranos memberi kesaksian dalam percubaan Elizabeth Holmes. Erika Cheung melaporkan masalah ujian makmal di syarikat itu kepada ejen persekutuan pada tahun 2015. Pemberi maklumat mengesahkan aduannya di mahkamah, yang membuktikan bahawa hasil ujian darah yang luar biasa telah dihapus untuk mengelakkan amaran kawalan kualiti. “Saya tidak selesa memproses sampel pesakit,” katanya.

Seorang hakim persekutuan sementara menghalang New York daripada mewajibkan vaksin koronavirus untuk pekerja perubatan. Sejumlah pekerja perawatan kesihatan telah menggugat mandat tersebut, dengan mengatakan ia melanggar hak perlembagaan mereka kerana tidak memiliki pengecualian agama. Di Arizona, jaksa agung negara mengajukan gugatan untuk menghentikan mandat vaksin nasional, sementara Los Angeles digugat oleh enam karyawan LAPD yang mendakwa bahawa syarat vaksin untuk pekerja kota telah menciptakan “lingkungan kerja yang bermusuhan.”

Beberapa syarikat terbesar di Amerika mengumumkan rombakan C-suite. Denis Coleman dinobatkan sebagai CFO Goldman Sachs baru, sejurus Bank of America mengumumkan perubahan pada pasukan eksekutifnya. Dalam bidang teknologi, presiden Microsoft dan peguam tertinggi, Brad Smith, akan menjadi naib ketua dewan dan CTO Uber, Sukumar Rathnam, akan pergi setelah hanya setahun bertugas, setelah dilaporkan bertembung dengan ketua pegawai produk.

Related Site :
1.myfreebulletinboard.com
gifetgif.com
reines-beaux.com
solelunarestaurant.com
survivingmommy.com