Sentiasa Bayar Sewa?  Ini Mungkin Membantu Permohonan Gadai janji Anda.
Moneyy

Sentiasa Bayar Sewa? Ini Mungkin Membantu Permohonan Gadai janji Anda.

“Walaupun sejarah kredit adalah elemen penting dalam menilai kemampuan peminjam untuk melakukan pembayaran gadai janji, membina kredit di Amerika Syarikat bukanlah usaha yang adil,” kata Hugh Frater, ketua eksekutif Fannie Mae, dalam catatan blog.

Jadi sewa mesti mengira sesuatu. Tetapi menurut FICO, yang menggunakan data dari laporan kredit untuk membina sistem pemarkahan yang sudah menjadi sebahagian daripada proses pengunderaitan gadai janji, hanya 0.3 peratus daripada 80 juta orang dewasa yang tinggal di rumah sewa mempunyai penyebutan sewa dalam fail kredit mereka.

Bagaimana ini boleh terjadi? Saya ingin bercakap dengan tiga biro dominan – Equifax, Experian dan TransUnion – mengenai penyewa. Equifax dan TransUnion sama sekali tidak membalas, sementara Experian menghantar pernyataan sebagai ganti wawancara. Seperti yang sering terjadi ketika saya bertanya setelah melakukan perbuatan mereka, permintaan saya entah bagaimana akhirnya berakhir di persatuan industri mereka, walaupun saya tidak meminta untuk bercakap dengan sesiapa di sana.

Francis Creighton, yang menjalankan Persatuan Industri Data Pengguna, mengatakannya juga sangat terkejut kerana, menurut FICO, maklumat mengenai pembayaran sewa merangkumi kurang dari 1 peratus data yang dihantar oleh syarikat dan yang lain ke biro.

“Ini masalah yang sangat besar,” katanya. “Kami sangat menginginkan maklumat yang ada dalam fail.”

Untuk biro kredit untuk mendapatkannya, tuan tanah – termasuk ratusan ribu orang yang memiliki sebuah pangsapuri di sini atau tiga flat di sana – harus menyerahkannya.

“Mereka tidak memiliki insentif untuk melakukannya,” kata Laurie Goodman, naib presiden dasar pembiayaan perumahan di Institut Bandar. Perlu dilakukan hanya jika semua orang memberikan sumbangan, kerana ketika itu tuan tanah dapat memanfaatkan pengumpulan data baru itu untuk menyaring penyewa. Dan semua orang tidak memberikan sumbangan pada masa ini.

Memandangkan biro kredit tidak mempunyai data sewa yang sangat diinginkan oleh Fannie Mae dan yang lain, Fannie mengembangkan penyelesaian yang agak sukar melibatkan mesin pengesahan “pengunderaitan desktop” dan pesanan untuk “pengesahan aset.”

Related Site :
antennapkw.com
diversity-charter.com
msisunplugged.com
http://199.188.201.157/
tor-decorating.com