SpaceX Mission: Cara Menonton Pelancaran Inspirasi4
Dealbook

SpaceX Mission: Cara Menonton Pelancaran Inspirasi4

Hayley Arceneaux, 29, adalah pembantu doktor di Hospital Penyelidikan Kanak-kanak St. Jude di Memphis. Hampir dua dekad yang lalu, Ms. Arceneaux, yang dibesarkan di bandar kecil St. Francisville, La., Adalah seorang pesakit di St Jude ketika barah tulang didiagnosis di kaki kirinya, tepat di atas lutut. Arceneaux menjalani kemoterapi dan operasi memasang tulang kaki prostetik.

Arceneaux boleh menjadi orang Amerika termuda yang pernah pergi ke orbit. Dia juga akan menjadi orang pertama dengan bahagian tubuh palsu yang pergi ke angkasa. Dia akan menjadi pegawai kesihatan untuk misi tersebut.

Sian Proctor, 51, adalah profesor kolej komuniti dari Tempe, Ariz.

Proctor, yang memiliki gelar doktor dalam pendidikan sains, adalah antara 47 finalis yang dipilih NASA untuk kelas angkasawan pada tahun 2009. Agensi angkasa itu memilih sembilan angkasawan baru pada tahun itu, tetapi Dr. Proctor bukan salah satu dari mereka.

Dia akan menjadi juruterbang misi Inspirasi4, dan wanita Hitam pertama yang bertugas sebagai juruterbang kapal angkasa.

Christopher Sembroski, 42, dari Everett, Wash., Bekerja dalam kejuruteraan data untuk Lockheed Martin. Semasa kuliah, Encik Sembroski pernah bekerja sebagai kaunselor di Space Camp. Dia akan menjadi pakar misi Inspirasi4.

Keempat kru Inspiration4 akan berada di dalam kapsul Crew Dragon yang dibina oleh SpaceX. Kapsul itu akan dilancarkan di atas salah satu roket SpaceX’s Falcon 9.

Ini adalah sistem yang sama yang digunakan untuk membawa angkasawan NASA ke Stesen Angkasa Antarabangsa. Memang, kapsul yang mereka naiki, bernama Resilience, digunakan untuk misi NASA yang dilancarkan pada November tahun lalu. Ia kembali ke Bumi pada bulan Mei dan diperbaharui untuk misi Inspirasi4.

Related Site :
1.myfreebulletinboard.com
gifetgif.com
reines-beaux.com
solelunarestaurant.com
survivingmommy.com