Tony Awards: Apa yang Harus Diharapkan dan Bagaimana Menonton Malam Ini
Media

Tony Awards: Apa yang Harus Diharapkan dan Bagaimana Menonton Malam Ini

Majlis anugerah akan menghormati drama dan muzikal yang dibuka dalam tempoh kelayakan yang dipendekkan wabak – dari 26 April 2019 hingga 19 Februari 2020. Hanya 18 pertunjukan yang layak mendapat anugerah – kira-kira separuh daripada biasa – dan hanya 15 yang mendapat markah pencalonan.

Acara yang paling dinominasikan adalah muzikal “Jagged Little Pill,” dengan 15, “Moulin Rouge! The Musical, “dengan 14, dan” Tina – The Tina Turner Musical, “dengan 12, serta” Slave Play, “yang dengan 12 adalah drama yang paling dinominasikan dalam sejarah Tonys.

Upacara, yang pada asalnya dijadualkan berlangsung pada bulan Jun 2020, telah berulang kali ditangguhkan dan difikirkan semula; pencalonan, yang dipilih oleh 41 pakar teater yang menyaksikan setiap pertunjukan yang memenuhi syarat, diumumkan pada Oktober lalu, dan pengundian elektronik, oleh 778 pengeluar, penghibur dan orang dalam industri lain, berlangsung pada bulan Mac. Surat suara tersebut disimpan oleh firma perakaunan Deloitte & Touche LLP, yang entah bagaimana berjaya menyembunyikannya sejak itu.

Terdapat beberapa aspek yang tidak biasa untuk perlumbaan Tonys musim ini.

Semua calon untuk skor terbaik adalah permainan – situasi aneh disebabkan oleh fakta bahawa tiga daripada empat muzikal yang dibuka sebelum wabak itu adalah muzikal jukebox, yang bermaksud mereka tidak mempunyai skor asal, dan yang keempat ditutup oleh pencalonan.

Dalam satu kategori, pelakon terkemuka terbaik dalam sebuah muzikal, hanya ada satu calon, Aaron Tveit dari “Moulin Rouge!” Dia akan menang sekiranya mendapat undi positif dari 60 peratus mereka yang memberikan suara dalam perlumbaan itu.

Broadway League dan American Theatre Wing, dua organisasi yang menyampaikan Tony Awards, memutuskan, dalam perbincangan dengan CBS, bahawa bahagian malam dengan jangkauan paling luas – iaitu, di televisyen rangkaian – akan menjadi konsert.

Tujuannya adalah untuk menonjolkan bakat Broadway, dan untuk mengingatkan para penonton tentang kesenangan teater langsung, dengan harapan beberapa penonton kemudian membeli tiket untuk pertunjukan ketika teater di New York (dan di seluruh dunia) berusaha untuk membina semula penonton.

Related Site :
enriqueig.com
ghostwriterpooja.com
all-steroid.com
daveandjoel.com
testbankcampus.com