Trump Kehilangan Kes untuk Menguatkuasakan NDA Omarosa Manigault
Media

Trump Kehilangan Kes untuk Menguatkuasakan NDA Omarosa Manigault

“Pernyataan itu tidak mendedahkan data sulit seperti hasil pengundian dalaman atau maklumat kewangan penderma,” tulis Mr Brown. “Sebaliknya, mereka sebagian besar hanyalah ungkapan pendapat yang tidak memikat, yang dianggap ‘maklumat sulit’ berdasarkan hanya sebutan Mr Trump. Ini adalah jenis ketidakpastian yang tidak dibenarkan oleh mahkamah New York untuk membentuk syarat kontrak yang mengikat. ”

Pada titik yang lain, Mr Brown menulis bahawa perjanjian itu “secara efektif memaksakan kepada Responden kewajiban untuk tidak pernah mengatakan sesuatu yang sangat kritikal terhadap Mr Trump, keluarganya atau perniagaan ahli keluarganya sepanjang hidupnya.”

Penimbang tara menambah, “Beban seperti itu tentu saja tidak masuk akal.”

Phillips, yang berpusat di Florida, mengatakan tuntutan itu merupakan penyalahgunaan kuasa oleh presiden yang duduk. “Sudah berakhir,” katanya. “Kami menang di Donald Trump dan forum pilihan kempen Trump.”

Keputusan timbang tara tidak menghasilkan preseden, menurut Shira A. Scheindlin, seorang hakim Mahkamah Daerah Persekutuan yang telah bersara untuk Daerah Selatan New York. Itu bermaksud bahawa tidak ada kesan yang berpotensi dari kes Manigault Newman terhadap kes yang difailkan terhadap pekerja Trump yang lain.

Namun, keputusan dalam satu kes “mungkin meyakinkan” dalam kasus lain, kata Cliff Palefsky, seorang peguam di San Francisco yang pakar dalam proses timbang tara. Dalam keputusan dalam kes Ms. Manigault Newman, penimbang tara merujuk kepada keputusan dalam gugatan tindakan kelas yang diajukan di New York oleh mantan pembantu kempen Trump, Jessica Denson. Dalam kes itu, seorang hakim memutuskan bahawa perjanjian penyingkiran kempen Trump tidak dapat dilaksanakan.

Charles Harder, peguam fitnah yang telah mewakili Trump selama bertahun-tahun dan yang menangani kes arbitrase Ms. Manigault Newman, berpisah dengan Trump sebelum keputusan itu dikeluarkan.

Keputusan itu tidak boleh diajukan banding, kecuali atas dasar penipuan yang dituduh terhadap penimbang tara yang mendengar kes itu. Itu meninggalkan Encik Trump dengan sedikit jalan untuk terus melakukan tindakan terhadap bekas pembantunya.

Related Site :
enriqueig.com
ghostwriterpooja.com
all-steroid.com
daveandjoel.com
testbankcampus.com