Untung Keuntungan Apple Boleh Menjadi Angin bagi Pembangun Aplikasi
tech

Untung Keuntungan Apple Boleh Menjadi Angin bagi Pembangun Aplikasi

Match Group, pembuat aplikasi temu janji Tinder dan Hinge, berada di landasan tepat untuk membayar Apple dan Google – yang mengendalikan gedung aplikasi serupa untuk telefon yang menjalankan perisian Androidnya – komisen lebih dari $ 500 juta tahun ini, perbelanjaan tunggal terbesar syarikat , kata Gary Swidler, ketua kewangan Match. Syarikat itu sudah mempertimbangkan cara untuk menggunakan keputusan Jumat untuk mengurangi tagihan itu sebanyak mungkin, termasuk dengan mengenakan lebih sedikit untuk langganan yang dibayar di salah satu laman webnya, katanya.

Seorang penganalisis menganggarkan bahawa perubahan itu dapat menjimatkan Match $ 80 juta setahun, tetapi Mr Swidler mengatakan terdapat terlalu banyak pertanyaan untuk membuat ramalan seperti itu.

“Bergantung pada kadar pengambilannya, ini akan membantu kita dari perspektif garis bawah, dan ini akan membolehkan kita melabur lebih banyak dalam perniagaan kita, dan juga akan membolehkan kita menyampaikan manfaat kepada pengguna,” katanya.

Michael Love, pengasas dan ketua eksekutif aplikasi kamus Cina bernama Pleco, mengatakan prospek untuk mengelakkan komisen – dia membayar Apple sebanyak 15 peratus – adalah berita baik. Lebih baik? Kemungkinan dia dapat berinteraksi secara langsung dengan pelanggan dengan cara yang dicegah oleh peraturan App Store, seperti mengirim e-mel promosi, mengeluarkan pengembalian dana dan mencari pesanan lama.

“Saya gembira dengan kemungkinan pembayaran tanpa Apple menghalang,” katanya.

Love, 39, mengatakan bahawa dia tidak dapat membuat banyak perjanjian dengan penerbit kamus lain kerana penerbit tersebut tidak mahu membayar komisen kepada Apple dan dia dan kehilangan banyak wang.

Sekarang, dengan mengelakkan bayaran Apple dan bekerja secara langsung dengan penerbit, dia berpotensi mengubah perniagaannya dan menjadi “peruncit e-book butik,” kata Mr Love. Itu dapat meningkatkan pendapatannya dari sekitar $ 500,000 setahun menjadi $ 5 juta atau $ 10 juta, katanya.

“Ini memungkinkan lelaki kecil untuk bersaing,” katanya.

Related Site :
visitar-lisbon.com
xetoyotavios.com
xetoyotacamry.com
xetoyotaaltis.com
discwelder.com